29 Mayıs 2012 Salı

Kısa Bir Ara

Merhabalar :)

Bir süredir bloga giremedim. Girememeye devam edeceğim de. Ani bir kararla yazlığa geçtik. Yazlık dediysem de öyle aman aman bir yerde değiliz. Öbür evimiz deniz kenarında olduğu için artık onu yazlık olarak kullanıyoruz. Yazın gidiyoruz yani. Böyle olunca da adı yazlık oluyor :P Adı köy ama resmi kayıtlarda ilçe olarak geçiyor. Kadıköy gibi :))))

Asıl sorunumuz orada internetimiz yok maalesef. 3G teknolojisi orada çekmiyor. Buradaki evimizdeki neti kapatamadık maalesef Türk Telekom'un attığı kazığı öğrenince. Türk Telekomun yani TTNET'in attığı kazığı başka zaman anlatırım. Zira kızgınlığımız ailecek geçmedi daha. Bursa ziyaretim de yalan oldu bu arada. Kısmet değilmiş ne yapalım. Sanırım haftada bir girebileceğim internete. Bu arada kendime de şaşırdım. Bilgisayarda ya da internette bir sorun çıkıp kullanamadığım zamanlarda büyük mesele olurdu benim için. Ama 10 gündür iyi idare ettim kendi çapımda. İnternet olmayınca da bilgisayarımı pek açmıyormuşum bunu öğrendim ( hahahahaha) Bir nevi elekttromanyetik arınma oldu. Teknoloji kirliliğinden arınmış olduk. Annemlerin gözü aydın. Bizim yüzümüzden bu kirliliği onlar da yaşamak zorunda kalıyorlardı. Bu yazıyı okuyan herkesin keyfi yerindedir umarım. Allah (cc) her şeyi gönlünüze göre versin. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Yazacaklarım bu kadar. Görüşmek üzereeeeee (=

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kutu Kutu Pense

Düzenleyici olarak dekoratif kutular kullanmayı sevdiğimden daha önce bahsetmiştim. Önümüzdeki günlerde Bursa'ya gitme planım olduğundan bu hobimi arkadaşıma bir sürpriz yapmak için değerlendirmeye karar verdim.  Aslında fikir ablamdan çıktı. Ben yine deli gibi magnet alırken arkadaşıma da bir tane alıp hediye götürmeyi planlıyordum ancak biricik ablam neden bir şımarık kutu hazırlamıyorsun diye fikir attı ortaya. Şımarık kutu neymiş öğrendim böylelikle. Maddi olarak fazla değerli olmasalar da içine bir kaç şey koydum. İş yerinde atıştırmayı çok sevdiğini bildiğimden çikolata, hazır çorbalar, salep, meyve-bitki çayları ve fındıklı kahveler aldım. İnternette gördüğüm bir bilekliği hazırlamaya çalıştım. I-phone'u için bir telefon süsü hazırladım. Ablamın dizaynı olan bir kitap ayracı ve zarasız bir kedicik magneti koydum :))) İçini daha doldurmadığım bir DVD de var. Sanırım içine Flipped, Little Manhattan ve My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo) filmlerini yazdıracağım. Yalnız kutunun kendisini hazırlamam bir günümü aldı. Kartonunu kendim kestim. Nasıl süslerim, kapağı nasıl olur diye düşünürken ikindi olmuştu bile. Çayları içine koymak için nota kağıdının çıktısını alp bir kutucuk daha hazılradım. Bir kaç kalem ve yapışkanlı ayraçları da ekledikten sonra kutunun son hali şu şekilde oldu :




7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bizde Aşı Zeytine Yapılır!

Eskiden, yani ben çocukkene bilinçlendirme reklamları vardı (gerçi yine var bunlar-haydi çocuklar uykuya). Ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları oynardı. K.D.V ve aşı kampanyaları ile ilgili olanları hatırlarsınız sanırım. Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın bu konuda skeç niteliğinde bir tanıtımı vardı. Konu aşı idi. Metin Akpınar o reklamların birinde" Bizde aşı zeytune yapılır zeytuunee" diyordu. Size biraz sonra tanıtacağım yaratığa her seslenişimde aklıma bu replik gelir hep. Biraz saçma olabilir ama bendeki çağrışımlar genelde bu yöndedir hep.

Tanıştırayım efendim.
Kızımızın adı : Zeytin. Terrier.
Daha bir yaşını doldurmadı bile. Zeytinden bahsetmek gibi bir amacım yoktu aslında. Ancak veteriner kliniğinde bir karışıklık yaşandığını düşünmeye başladık. Sanırım veteriner kliniğini son ziyaret edişinde kendisi kaçırıldı. Yerine başka köpek verildi. Zeytinin değiştirilme hikayesini anlatmadan önce kendisiyle biraz vakit geçirelim bakalım:

Burada güzel güzel kemğini yemeye çalışıyordu.

Fotoğrafının çekildiğini anlayınca biraz utandı.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Seni Seçtim Pikachu!

Böyle bir film yapılmış ve yeni haberim oldu. Ama trailer çok güldürdü beni. Başrol oyuncusunun kaç yaşlarında olduğundan bahsetmek bile istemiyorum. Ama pikachu tam bir rezalet olmuş. Peluş oyuncak oynatmışlar sanki. Hiçbir şeye benzetememişler yahu :)))) İşte muhteşem sanat eseri :


WongFu Production'ın 2011 Anime Expo için hazırladıkları kıyafet (Phil'in tasarımı) bile daha başarılı idi.

Pokemon topu hehe.