15 Şubat 2012 Çarşamba

Yalnız Değilim / Yalnız Değilsiniz

Başlığa bakıpta dramatik bir şeylerden bahsedeceğimi ya da felsefe yapacağımı düşünmeyin. Kısacası başlığa bakıpta aldanmayın :P
Kırtasiye çılgınlığı konusunda yalnız olmadığımı blogları ziyaret ederken daha iyi anladım. Serrose ve OnTheRoad'un bloglarını okuduktan sonra yalnız olmadığımı biliyordum artık

 Lisans eğitimim sırasında bu kadar çok şeye para vermeyi normal karşılardım. İhtiyaç gereği der içim sızlamadan bütçem yetttiğince satın alırdım. Yüksek lisans döneminde de aynı rahatlığı yaşadım sayılır. Doktorada iken (bir süre önce kendi isteğimle bıraktım kendilerini) bile hâlâ simli kalemler cazip geldiğinde bende bir gariplik olduğunu daha iyi anladım. Yaş 30 oldu ve kırtasiye malzemeleri satan bir yere girdiğimde sahibinin olmadığı bir kasaba girmiş kedi gibi gözlerim parlıyor. Son dönemlerde neler almışım? Sevincime nasıl sevinç katmışım bakalım :


Bunlar benim simli kalemlerim oluyor. Okulların açıldığı dönemde BİM ve A101'in kampanyalarını takip ediyorum. Oralara da çok uygun fiyata kırtasiye malzemeleri geliyor. Bir de olmazsa olmaz fosforlu kalemler var. En son NT'ye gittiğimde bir şeyi öğrenmekte çok geç kaldığımı fark ettim. Faber Castell gibi fosforlu kalemler (Bknz.2)  için boyalar satıldığını bilmiyordum. NT'de rengarenk fosforlu kalem boyalarını görünce bu zamana kadar bitti diye attığım kalemler için oldukça üzüldüm. 1 numara acayip kullanışlı bir kalem bu arada. İki taraflı. Elimde bir tek bu kaldı maalesef. Diğerleri bitti :(


Kalemlerden devam ediyoruz madem, çizim kalemlerimden ve fırçalarımdan da bahsetmezsem üzülürler sonra. Manga, kara kalem - efendime söyliim karikatür çizmeye çalışırken bunlar yardımcı oluyor bana. Resim yaparken kullandığım diğer boya ve malzemelerim şunlar:




Şablonlar ve fransız eğrisi için söylenecek pek bir şey yok.
1-Silineibilir kuru kalem ve pastel arası bir boya çeşidi.
2- Keçeli kalemlerim
3- % 100 doğal olduğu iddia edilen kalem pastel boyalarım
4- Prit marka pastel boyalarım.
5- Renkli kuruboya kalemlerim ve resim fırçalarım
6 - BIC marker kalem ve yanında Faber Castell'in eşsiz icadı grip kalem. Onun altındakiler ise Rotring marka 0.2-0.3 ve 0.5 rapidolarım.
Aşağıdaki fotodan anlaşılacağı gibi rengarenk Post-it ve ayraçlar beni fazlasıyla cezbetmekte. Ayraçlarım 3 paket görünüp size fazla gelebilir ancak NT'de kampanya vardı. 2,5 liradan 50 kuruşa düşmüştü. NT'nin kampanyalarına abone olduğumdan her hafta gelen mailler sayesinde haberdar oluyorum bu tür şeylerden. Sol üst köşedeki pembe kutuyu ve yine onun içindeki yeşil kutuyu ben yaptım. Renkli kartonlar,  maket kartonları ve defter kapları kutu ve derleyici-toplayıcı eşyalar üretmek için sıkça tercih ettiğim ürünler arasında.


Cetveli işaret etme nedenim, sebebinin bana komik gelmesi. Arkadaşım Dubai'den gelirken hediye getirmişti. Yabancı bir ülkeye gittiğimde birisine cetvel almak aklıma gelmezdi :D Ama hoşuma gitti açıkçası. Buzdolabı magnetleri konusunda hastalığım var. Yakınlarım iyi bilirler. Pişkinlik edip Dubai'den magnet almasını istedim. "Yok bulamadım" dedi :P Kendi evinde buzdolabının üstündeki Dubai magnetini nereden bulmuş merak ettim doğrusu ( hahahaha). Neyse, en azından Kiel'den ve Stockholm'den gelirken magnetler aldığı için bu durumu görmezden gelmiştim.  Kalem kutuların ikisi birden bana ait değil. Mavi kediciği kendime alırken pembe köpeciği de ablama almıştım. Tabi her zamanki gibi bir şey aldıktan sonra ' bunu ben kendim de yapabilirim' dedim. Ama daha kalem kutularım için öyle bir girişimde bulunmadım. Çok fazla çıktı alan biri olarak dosyalama aparatlarının faydasını görmezden gelemem tabi ki. En son aldığım dosyalar şunlar:

1 numara, zarf dosyalara alternatif benim için. Klasörlerin içine konulabiliyor kenarlığı sayesinde. 2 numara, herkesin aşina olduğu dosyalardan, o da dökümanlarımı düzenlememde ve saklamamda bana yardımcı oluyor. Gelelim 3 ve 4 numaraya. Bir üzüntümü paylaşmak ve buradan yetkililere seslenmek istiyorum :P Bir süredir NT'den 25 kuruşa aldığım 3 numaradaki şeffaf sıkıştırmalı dosyaları (Bknz. aşağıda ayrıntılı çekilmiş fotosu var) artık bulamıyorum. Getirmiyorlar. Örnek olması için bu dosyalarla ciltlediğim iki kitabımı (4) yanına koydum. Sipiral cilt yalan. Hem gereğinden fazla para veriyorum  hem de kullanırken hiç rahat olmuyor. Ya spiraller yerinden çıkıyor ya da sayfalar bir şekilde zarar görüyor.



En son aldığım A4 ve A5 boyutundaki sert karton kapaklı defterlerim. Görüntü olarak hoş olsalar da çantada oldukça ağırlık yaptıklarını kabul ediyorum.


Sağ alt köşedekiler yanınızda taşımak için ideal olanları. İnce karton kapak. Kutuları siz de benim gibi seviyorsanız eğer en son yaptığım kutular şunlar:



Bayanlar sadece kıyafet alarak stres atmazlar. Kırtasiye malzemeleri alıp onları kullanıp, gerektiğinde de ortaya uyduruktan kutu bile olsa bir şeyler çıkarıpta mutlu olabiliyorlar :)))

6 yorum:

  1. keçeli kalemlere mi, defterlere mi, kutulara mı hangisine bayılayım bilemedim harikasın ! hele o t-shirt tipli postite tamamen bittim nerelerden aldın onu öylee :)
    Çok iyi ettin yazmakla, içim açıldı resmen okurken ..
    Serrose'nin dediği gibi; Yaşasın Kırtasiye Kardeşliği ! :))

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim :) T-shirt'lü post-it'i özdilekten aldım diye hatırlıyorum.
    Kırtasiye kardeşliği :)) tuttum bunu. Böyle ürünlerin paylaşılması çok hoşuma gidiyor benim de. Haberdar olmadığım ürünleri de keşfetmiş oluyorum böylelikle ^^;

    YanıtlaSil
  3. talebe olasim geldiiiiiii
    :)))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  4. @Cihan, sizin bloğunuzdaki el emeği çalışmalarınızı inceledim az önce. Çok güzeller, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. kırtasiye severlerin yen gözde si BARUNSON. Barunson un defter,kalem,silgi,dosya grubu ve çanta çeşitleri kırtasiye raflarında

    YanıtlaSil
  6. Bu Fransız eğrisi dedikleri şablonları hep çok sevmişimdir ama bir türlü ne yapacağımı bulamam :) Ortaya birbirinden karışık şekiller çıkar.

    Aldıklarınız çok güzel görünüyor. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil