7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bizde Aşı Zeytine Yapılır!

Eskiden, yani ben çocukkene bilinçlendirme reklamları vardı (gerçi yine var bunlar-haydi çocuklar uykuya). Ünlü sinema ve tiyatro oyuncuları oynardı. K.D.V ve aşı kampanyaları ile ilgili olanları hatırlarsınız sanırım. Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın bu konuda skeç niteliğinde bir tanıtımı vardı. Konu aşı idi. Metin Akpınar o reklamların birinde" Bizde aşı zeytune yapılır zeytuunee" diyordu. Size biraz sonra tanıtacağım yaratığa her seslenişimde aklıma bu replik gelir hep. Biraz saçma olabilir ama bendeki çağrışımlar genelde bu yöndedir hep.

Tanıştırayım efendim.
Kızımızın adı : Zeytin. Terrier.
Daha bir yaşını doldurmadı bile. Zeytinden bahsetmek gibi bir amacım yoktu aslında. Ancak veteriner kliniğinde bir karışıklık yaşandığını düşünmeye başladık. Sanırım veteriner kliniğini son ziyaret edişinde kendisi kaçırıldı. Yerine başka köpek verildi. Zeytinin değiştirilme hikayesini anlatmadan önce kendisiyle biraz vakit geçirelim bakalım:

Burada güzel güzel kemğini yemeye çalışıyordu.

Fotoğrafının çekildiğini anlayınca biraz utandı.


Yavaş yavaş kameralara alışmaya başladı ( Dikkat, gözler hâlâ görünmüyor).

Biraz gerinerekten havaya girmeye başladı sonra (Gözler hâlâ görünmemeye devam ediyor).

"Gözler kimin umrunda, sen asıl dişlerime bak" pozu verdi sonra.

"Seni mi kırıcam, göze göze-dişe diş" diyerekten bu pozunu yakalamama izin verdi.

Bu kadar kolay kurtulamazdı tabi ki. Max sahibine dünyanın parasını kazandırdı gösteri yapıp. Zeytin de şöyle bir ayağa kalktı ve kendi çapında gösteri dünyasına ilk adımını attı:

Nasıl böyle iyi mi? Yetenek Sizsiniz Türkiye'de büyük ödülü alır mıyız bu hareketle?

"Bak bu açıdan acayip havalı görünüyorum."


Ödülü hak etti bunca çabadan sonra (= Sevelim güzelce.

Evet Zeytin çok havalı idin gerçektende. Taaaaa ki veterinere gidip gelene kadar. Bizi kandırmıyorsun değil mi? Sen gerçekten zeytinsin değil mi?


İnek kılığına girmiş fareye benzememiş mi sizce de? Üzerinden yastığa konacak kadar tüy çıkmış. İlk tüylerinin kırpılması gerekiyormuş zaten. Ama her gören önce bir soruyor, bu köpek kim diye? :))))
Kameralara küsmüş olacak ki yeni pozlarını çekerken hiç rahat durmadı. O sırada bahçe duvarını boyayan babamın yardımı ile rahat durduğu bir pozunu yakaladık:

Oh be dünya varmış, yüzüm gözüm açıldı!


Bir iki ay eski haline dönmeni bekleyeceğiz Zeytin. Umarım bir an önce uzun tüylerinle up-down yaptığın günleri görürürüz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder